Welcome

Oogontsteking behandeling

Ontstoken oog: wat te doen?

Hoewel een ontstoken oog voor veel pijn kan zorgen, is het vrijwel nooit gevaarlijk. De oogontsteking is over het algemeen dan ook binnen een week over. Om dit genezingsproces niet in de weg te staan, zijn wel een aantal dingen belangrijk bij de oogontsteking behandeling.

Wanneer u last heeft van aan elkaar geplakte oogleden, kunt u deze het beste goed schoonmaken met bijvoorbeeld een natgemaakt gaasje. Verder is het verstandig om tijdelijk geen contactlenzen te dragen als u die normaal wel in heeft. Pas als de oogontsteking helemaal over is, kunt u weer met contactlenzen beginnen. Tevens kunt u beter geen oogmake-up dragen indien u last heeft van een ontstoken oog. Deze make-up kan de oogontsteking immers veroorzaken, maar kan bovendien het genezingsproces flink vertragen.

Indien u zeer veel last krijgt van uw ontstoken oog, is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Ook wanneer het hele oogwit rood is of wanneer de oogontsteking maar niet minder wordt, kunt u beter een afspraak maken bij uw huisarts.